Drukspil med terninger

Drukspil med terninger kan være med til at sætte ekstra gang i festen. Vi vil derfor give vores 7 bedste bud på de bedste og sjoveste drukspil med terninger herunder, så I kan få noget alkohol indenbords på en sjov måde! Vi er sikker på der er noget til enhver smag. Drukspil kan være med til at ryste jer endnu mere sammen til festen og lære nogen andre mennesker at kende.

1. Det tomme glas

Det tomme glas er et drukspil der spilles med terninger, og er et af de nemmeste og sjoveste drukspil der findes. Det tomme glas er baseret på held, og er en rigtigt effektiv og hurtig måde til at løfte stemningen i rummet. Vi anbefaler at man er mellem 2-6 deltagere i spillet.

I skal bruge:
– Seks tomme glas
– Seks små stykker papir
– En terninger
– Og selvfølgelig alkohol

drukspil med terninger

Reglerne:
Inden man går i gang med at spille skal selve spillet sættes op. Dette gøres ved, at man først og fremmest skriver 1 på det første papir, 2 på det andet papir, 3 på det tredje papir og så videre. Derefter sætter man et tomt glas på hvert papir, og fylder næsten alle glassene op. Fem ud af de seks glas skal være fyldte, og det sidste glas skal være tomt. Det er helt op til jer, hvad der skal i glassene. Det må dog ikke være det samme der er i alle glassene. Glassene kunne bl.a. indeholde: Øl, Breezer, Vodka/Redbull, Gajol-shots, Vodka, Tequila eller Sambuca. Det er kun fantasien (og jeres udvalg af alkohol) der sætter grænserne i sidste ende.

Nu er I klar til at gå i gang med at spille “Det tomme glas”! Den yngste person starter, og slår med terningerne. Herefter skal spilleren drikke fra det glas som matcher antallet af øjne på terningen. Hvis man slår en toer skal man altså drikke hvad der er i glas to, og så videre. Glasset fyldes op med det samme som der var i før, og spilleren fortsætter med at slå til spilleren rammer det tomme glas, hvilket typisk tager et par forsøg, og der skal derfor typisk tømmes en par glas inden turen går videre. Når spilleren rammer det tomme glas går runden videre til den næste spiller.

2. Snyd / løgn

Snyd er et klassisk terningespil der oftest bliver brugt som drukspil også. I kender det måske allerede under navnene “Tænkeboks”, “Rafle tænkeboks”, “Løgn” eller “Vejen til Viborg”. Det går også under navnet “Liars Dice” på engelsk. Derfor findes der selvfølgeligt også et utal af små modifikationer i reglerne, og der er ikke en regel der er mere rigtig end den anden. Vi har dog forsøgt at give vores bud med alligevel.

I skal bruge:
– Fire terninger pr. deltager
– Et rafflebæger pr. deltager
– Alkohol

 

drukspil med terninger

Reglerne er ret simple, og tager ikke mere end et par minutter at forstå/forklare.
I hver runde slår alle spillere samtidigt med med deres fire terninger, og man skal derfor også holde resultatet hemmeligt for de andre spillere. Herefter byder hver spiller på skift ind med hvor mange terninger de tror der minimum er af en slags, og det gælder derfor om at byde højest og stadigvæk have ret. Når man byder vægter antal højest, hvilket vil sige at tre toere er mere værd en to seksere. Man kan dog godt overbyde tre toere med tre firere, så længe ens bud er højere end det foregående. Hvis man eksempelvis siger “Jeg tror der er syv femmere”, skal den næste person enten forhøje med et højere tal, hvilket eksempelvis kan være syv seksere, ellere otte toere. Den næste person kan dog også vælge, at sige det ikke passer, og derefter løfter alle deres glas. Alle undtaget taberen skal lægger en terning til side, og spiller derefter med en terning mindre.

Det handler om, at komme af med alle ens terninger i samme stil som man skal med ens Ludo brikker når man spiller Ludo. Taberen er derfor vedkommende der sidder tilbage med en eller flere terninger. Det er helt op til en selv at bestemme hvilken straf der skal være ved at tabe, hvilket kan være alt lige fra at købe en omgang til bordet (hvilket er oplagt hvis man spiller på et værtshus eller en bar) eller at skulle bunde en øl, eller tage et bestemt antal shots eller en anden straf. Man kan også indføre egne regler hvor, at man fx skal tage en slurk hver gang man fjerner en af ens terninger.

3. 10.000

10.000 er et drukspil med terninger, 10.000 er et terningspil som mange har spillet som barn, men det er dog også et oplagt drukspil, hvorfor det også figurere på denne liste. Spillet handler i bund og grund om, at få 10.000 point først. Spillet kan spilles med minimum 2 spillere, og gerne flere. Dette spil handler ligeledes om held, men også om at træffe de rette beslutninger og stoppe inden man mister alle ens point i runden.

I skal bruge:
– Seks terninger i alt
– Et stykke papir og en blyant/kuglepen (kan udskiftes med noter på mobilen) 
– Alkohol

Drukspil med terninger

Regler:
Pointsystemet kan godt virke lidt uoverskueligt til at starte med, men når man først har fat i det er det virkeligt sjovt og nemt! Man skiftes til, at slå med de seks terninger, og skal derefter få så mange point som muligt. Dette gøres ved, at man slår så mange ens som muligt.

Først og fremmest giver eneren 100 point, og femmeren giver 50 points. Derudover giver 3x enere 1.000 point, 4x enere giver 2.000 point, 5x enere giver 4.000 point og 6x enere sikre en 10.000 point og dermed også sejren. Hvis man får tre ens, så giver det antallet af øjne på terningen x 100, hvilket altså vil sige at 3x firere giver 400 point i alt. Fire ens så giver det antallet af øjne på terningen x 200, hvilket altså vil sige at 4x firere giver 800 point i alt. Fem ens giver antallet af øjne på terningen x 400, hvilket altså vil sige at 5x firere giver 1.600 point i alt. Hvis man får seks ens giver det automatisk 10.000 og man har vundet spillet.

Det handler dog også om, at stoppe i tide, og hvis man til sidst ikke kan komme af med sine terninger på ens slag mister man alle ens point for denne runde. Et eksempel på dette kunne være, at man slår 5x fire og 1x sekser. Her vælger man, at flytte de fem ens til side, hvilket giver 1.600 points. Herefter kan man så vælge, om man ønsker at fortsætte eller om man stopper der og får skrevet sin point på papiret. Her skal man dog så slå en etter eller en femmer for, at rydde bordet og få et nyt slag med alle seks terninger. Hvis man i stedet slår en af følgende tal:  2-3-4-6´er vil man i stedet miste alle ens point fra den pågældende runde. 
Før man kan komme på papiret skal man som minimum have over 1.000 point, hvilket man bl.a. kan få ved at slå tre enere, hvis man ikke får det går turen videre til den næste spiller, og sådan fortsætter det indtil man har slået minimum 1.000 points og kan komme på tavlen.

Beerstick

Tragt ølbong

Viking Ølbong - 100 cm

Viking Ølbong - 67 cm

4. Seksdagesløb

Seksdagesløb er et nemt spil at komme i gang med, og er baseret på held.
Det er ligeledes en ret effektiv måde, at blive hurtig fuld på, hvorfor det også egner sig perfekt til at være et drukspil.

I skal bruge:
– Seks glas
– En terning + et rafflebæger
– Alkohol

Regler:
Man opstiller seks glas,  og nummerere dem i rækkefølgen 1-6. Derefter fylder man dem alle sammen op med en slurk øl. Den første spiller starter med at slå med terningen, og skal derefter drikke glasset med terningens nummer, og turen går videre til den næste person. Hvis en af spillerne rammer et tomt glas springes personen over, og glasset fyldes op igen. Hvis man slår en sekser skal man tømme de resterende glas på bordet. Man kan også vælge andre terningeslag der giver en straf/fordel, der eksempelvist kan være at give en slurk væk til en af modspillerne.
Det er helt op til gruppen at bestemme hvor meget en slurk er, og man kan med fordel lave store slurke hvis man ønsker dette. Man kan med fordel også udskifte øllene med shots, drinks m.m.

5. Træmand

Træmænd er nok et af de mest simple spil, og betegner man tit med drukspil med terninger. Det handler i bund og grund kun om tilfældigheder og held. Det er derfor også et oplagt spil at spille som drukspil, da det ikke handler om at være strategisk eller være erfaren, som mange andre spil kræver.
Reglerne er meget simple, og spillet går i alt sin enkelthed ud på ikke at blive træmand. Spillet kan spilles så længe man er minimum 2 personer.

I skal bruge:
– En terning
– Alkohol

Drukspil Apps

Man skiftes til at slå med terningen, så alle har mulighed for at uddele en “træmand” 
Hvis man slår en 3´er vinder man retten til, at udpege hvem der skal tage x antal slurke. Det aftales selvfølgeligt på forhånd hvor mange slurke man skal tage pr. gang, og det afhænger i sidste ende af hvor hurtigt fuld man vil være.
Man kan også vælge, at udbygge spillet og tilpasse det til ens vennegruppe ved, at lave nye regler. Dette kan fx bestå i, at en 6’er giver fællesskål, og/eller at man selv skal bunde resten af sin drink hvis man slår en 1´er. Det er kun fantasien der sætter grænser!

6. Sandt eller falsk

Sandt eller falsk er et af de mere populære drukspil med terninger. Sand eller falsk er et nemt og sjovt drukspil der kan spilles af alle. Sandt eller falsk går i alt sin enkelthed ud på at gætte, om en given historie er sand eller falsk. Vi anbefaler at man er mellem 2-6 spillere.

I skal bruge:
– En terning
– To rafflebægere
– Papir
– En kuglepind/blyant

Alle spillere skriver et ord på et lille stykke papir, krøller det sammen og putter det i et af rafflebægerne. Herefter skiftes alle deltagerne med, at trække en seddel og slå med terningen. Terningen bestemmer så, om man skal fortælle en sand eller falsk historie, og må derfor ikke vises til de andre spillere. Det er herefter op til publikum at bedømme om ens historie er sandt eller falsk. Alle der gætter forkert skal drikke en tår, og for hver person der gætter rigtigt skal fortælleren drikke en tår også.
Hvis terningen lander på 1-3 skal man finde på en sand historie.
Hvis terningen derimod lander på 4-6 skal man finde på en falsk historie.

Beer Pong sæt

Shots roulette

Shots dart

Førertrøjen

7. Terningen bestemmer

Terningen bestemmer er et meget simpelt spil, og er nok det aller letteste spil at komme i gang med. Terningen bestemmer nemlig hvad der skal ske. Der er ingen vindere eller tabere, kun en masse alkohol der skal drikkes.

I skal bruge:
– En terning
– Alkohol

Reglerne:
De fleste kender druk terningen, der har seks forskellige konsekvenser på. Det er dog ikke alle der har en sådan terning liggende, og man kan derfor lave sin egen ved at bruge en almindelig terning i stedet. Vi har derfor fundet på seks straffe der kan sætte fut i festen, og sørge for at ingen går derfra ædru.

Hvis du slår en 1’er skal du tage to store slurke af dit eget glas
Hvis du slår en 2’er skal du bunde dit eget glas.
Hvis du slår en 3’er skal du tage et shot.
Hvis du slår en 4’er skal du tage en slurk af dit eget glas.
Hvis du slår en 5’er skal du vælge en der skal bunde sit glas.
Hvis du slår en 6’er skal alle på bordet bunde deres glas.
Når man har slået med terningen skal man give terningen videre til den næste person (med urets retning), og sådan fortsætter spillet til man ikke kan mere.

Leder du efter andre drukspil? Vi tilbyder også drukspil til forfesten og drukspil