Fastelavnskostumer til børn

Vær en anden for en dag - forslag til fastelavnskostumer til børn

En af de sjoveste traditioner ved fastelavn er, at man skal klæde sig ud og være en anden for en dag. Det er et dejligt afbræk i hverdagen at kunne tage noget tøj på, som man ikke normalt ville hoppe i og det er rigtig sjovt for børnene. I gamle dage var det dog kun de voksne, der klædte sig ud og oftest var udklædningen ikke hyggelig eller sød. I stedet skulle den skræmme det onde væk eller være et symbol på, at hverdagen var vendt på hovedet og på, at moralen var lagt fra sig den sidste dag inden fasten begyndte.

Men i dag er det mest af alt en børnetradition og man kan i dag klæde sig ud som lige det man ønsker. Man kan for eksempel klæde sig ud som sin yndlings Disney-prinsesse eller den superhelt, man synes er allerfedest. Man kan også være politimand for en dag eller klæde sig ud som sit yndlingsdyr. På fastelavnsdag kan du nemlig være lige det du ønsker at være, hvad enten det er pirat, indianer eller cheerleader. Du kan nemlig selv bestemme. Se herunder finder du eksempler på fastelavnskostumer til børn til fastelavn:
Ninja
Pirat
Enhjørning
Prinsesse
Soldat

Fastelavnskostumer til børn
Fastelavnskostumer til børn

Pirat børnekostume

Ninja børnekostume

Prinsesse børnekostume

Enhjørning børnekostume

Eller vær kreativ og find på noget selv. Mange steder får man nemlig også en præmie for at være bedst udklædt. Så det handler om at være nytænkende, hvis man går efter at vinde en sådan præmie. Du kan enten købe dit kostume færdigt eller lave det selv. Oftest belønnes et hjemmelavet kostume højere end et færdigkøbt, men det er helt op til dig – det skal nemlig være sjovt og man skal være lige præcis den man ønsker at være, når det er fastelavn.

Slå katten af tønden

En af de helt sjove og essentielle traditioner for fastelavn er, når man skal slå katten af tønden sammen.
I gamle dage var der en levende kat i tønden, men det har man heldigvis afskaffet i dag og fylder i stedet en tønde med slik og lækre sager.

Herefter skal alle slå på tønden med et bat efter tur og dyste om, hvem der kan kalde sig kattekonge eller kattedronning. I gamle dage var det forbundet med stor ære at blive kattekonge og nogle steder blev man endda undtaget for at skulle betale skat i et år, hvis man vandt titlen. I dag betegnes kattekongen oftest som den person, der slår det vigtigste stykke af tønden ned, mens kattedronningen slår resten ned eller er den, der står foran eller bagved kattekongen. Der er ikke national konsensus om, hvad det vigtigste stykke er, men det kan man aftale sammen i fællesskab, så reglerne er klare for alle.

Fastelavnskostumer til børn

Når slikket er faldet ud, handler det om at være hurtig til at løbe hen og samle så meget slik so man kan bære. Man kan dog også vælge at putte det præcise antal slikposer til antallet af deltagere i legen i tønden, så alle får lige meget slik og så man undgår tilskadekomne i børnenes ivrighed efter at samle mest slik, men
det kan man aftale sammen i fællesskab. Det vigtigste er dog, at man husker at holde god afstand til den, der svinger battet, så man ikke kommer til
skade. Det er en sjov tradition til glæde for ethvert barn, da alle får noget ud af legen, hvad enten man bliver kattekonge eller kattedronning eller ej.

Fastelavnskostumer til børn

Fastelavnstønde, fyrtræ

Fastelavnstønde, 40 cm

Fastelavnstønde, lille sæt

Fastelavnstønde, stort sæt