7 sjove lege der sætter ekstra gang i din fødselsdagsfest

Invitationerne er sendt ud. Pynten er fundet frem, der er bestilt mad og drikkevarer nok til alle og stuen er ryddet til dansegulv. Endelig fødselsdag! Og det skal fejres med et brag! Men vil du gerne have festen helt op og ringe? Så er vi klar med en masse gode idéer til sjov underholdning for alle. Uanset om I bliver 10 eller 50.

En fødselsdag er en stor dag. Og det uanset om du fylder 17, 25 eller 32. Men ingen fødselsdagsfest uden underholdning! Det kan ikke alene være med til at løfte stemningen og sætte ekstra fut under festen. Det kan også være med til at ryste gæsterne sammen, hvis ikke alle, der er inviteret, kender hinanden lige godt. Vi har derfor samlet nogle af de sjoveste, skøreste og hyggeligste indslag til fødselsdag som du måske kan have glæde af!

1. Karaoke

Elsker du at synge? Så er karaoke et godt bud på underholdning til fødselsdag selv om det næppe er alle i selskabet der er lige gode til det. Nogle er måske de fødte talenter på en scene, men andre ikke har en tone i livet. Det gælder bare om at give den gas – og det bliver kun sjovere, som aftenen går og der kommer lidt indenbords.

I skal bruge:
– En DVD-afspiller eller en spillekonsol
– Et karaokespil – f.eks. SingStar
– 1-2 mikrofoner alt efter hvor mange I er og hvor mange der skal kunne synge samtidig

I kan også bruge The Karaoke Channel op YouTube, hvis du ikke har en DVD-afspiller eller en spillekonsol.

Sådan gør I:
Sørg for at det hele er sat op inden festen. Det kan enten være i et lokale hvor I alle er samlet – eller i et mindre lokale for sig selv, så de gæster der har lyst kan få mulighed for at afprøve deres sangtalenter. I kan også dele jer op i hold og konkurrere i hvem der er bedst til at holde både toner og rytmer.

2. Hvad gemmer sig under tallerkenen?

Er gæsterne inviteret til middag inden festen, kan I starte løjerne allerede der. Denne leg er særligt sjov, hvis ikke alle kender hinanden lige godt, da den kaster gæsterne ud i en række sjove og udfordrende opgaver.

I skal bruge:
– Mindre stykker papir

Sådan gør I:
Inden gæsterne ankommer skriver du en sjov opgave til hver gæst på et stykke papir, der lægges under tallerkenerne. Det kan være opgaver som:

  • kun at tale tysk under hele middagen
  • ønske dig tillykke hver gang der er en af de andre der rejser sig
  • holde en tale på 2 minutter
  • løbe rundt om bordet 4 gange
  • sørge for at der altid er noget i sidemandens glas
  • sige ”skål” hver gang personen til venstre for dig har taget en bid
  • stjæle sidemandens gaffel
  • bilde de andre gæster ind, at du har været i fjernsynet

Inden gæsterne sætter sig til bords, skal de læse sedlen og sørge for at ingen andre ser den.

Drukspil Apps

3. Ølstafet

En klassiker til mange fester og andre arrangementer. Alligvel hører ølstafet til den slags fødselsdags sjov, der absolut er værd at overveje.

Sådan gør I:
Ølstafet kan spilles på mindst lige så mange måder, som der er øl. Men en af måderne kunne være at I deler jer i 2 hold som hver har placeret en øl pr. deltager godt 20 meter foran jer. Sørg for at der er lidt afstand mellem de to hold, så I ikke vælter ind i hinanden i kampens hede! Nu skal en deltager fra hvert hold løbe ned mod øllene, løbe 10 gange rundt om dem og derefter tage en dåse og bunde inden han eller hun løber tilbage til sit hold og sender den næste deltager afsted. Det hold der først kommer frem og tilbage igen har vundet

I skal bruge:
– Øl

forfest drukspil

4. Beer Pong

Ølspil er der nok af – og Beer Pong sætter for alvor jeres sigtefærdigheder på prøve, hvilket sjældent bliver lettere som aftenen går.

I skal bruge:
– Et bord
– 12 plastik kopper
– En bordtennisbold
– Alkohol
– Vand til at skylle bolden

Sådan gør i:
Del jer i 2 hold med et hold for hver ende af bordet. I hver ende af det lange bord stilles 6 kopper med øl placeret i en trekant. Nu skal hvert hold forsøge at kaste bordtennisbolden ned i modstanderens kopper. Husk, der må kun kastes overhåndskast! Rammer man en kop, skal modstanderholdet drikke indholdet og fjerne koppen fra spillet. Spillet fortsætter indtil det ene hold er løbet tør for kopper – og øl. Hav evt. et par kopper med vand stående til at vaske boldene i, hvis de skulle være røget på gulvet undervejs.

5. Kahoot

Foretrækker I lidt mere stillesiddende underholdning til fødselsdagen uden helt så meget øl, så er der også mulighed for det. For eksempel med det populære Kahoot.

I skal bruge:
– En computer eller storskærm
– Mobiler
– Evt. en præmie

Sådan gør I:
I bestemmer selv, om I vil lave jeres egne små quizzer eller bruge nogle af alle dem, som allerede ligger tilgængelige på Kahoot. Når I er klar, går alle deltagere ind i Kahoot via appen eller på kahoot.it. Alle skal derefter taste en spillekode og st navn, og så er I klar til at dyste indenfor de mange sjove kategorier. I kan både spille enkeltvis eller på hold alt efter hvor mange I er. Sørg evt. for en fin præmie til vinderen!

6. Grin ikke!

Er I gode til at holde masken? Også når festen er ved at være på sit højeste? Så er her et sjovt indslag til fødselsdagen, hvor det gælder om IKKE at grine. Og det er ikke altid lige nemt!

I skal bruge:
– Små stykker papir
– Kuglepenne eller tusser
– En stor skål
– Alkohol

Sådan gør I:
Alle deltagere skriver en sjov eller komplet upassende sætning på et stykke papir og lægger den i skålen. Det må gerne være noget, som I tænker andre ikke kan undgå at grine af – så hold jer ikke tilbage! Nu trækker I på skift en seddel og læser den højt for de andre. Griner oplæseren af det der står på sedlen, skal han eller hun tag en tår af sin drink eller sin øl.

 

7. Barber ballonen

Som titlen måske antyder, så gælder det her om at bevare roen på hænderne og udøve den fineste præcision!

I skal bruge:
– Balloner
– Barberblade
– Tusser der kan skrive på en ballon

Sådan gør I:
Del gæsterne ind i hold med 2 personer på hver. Pust ballonerne op og giv en til hvert hold. Nu skal de tegne et ansigt på deres ballon. Det er lige meget hvordan det ser ud, bare det forestiller et ansigt. Nu skal ballonen dækkes med barberskum. Det kan være nemmest, hvis den ene holder ballonen og den anden fordeler det ud over. Og nu gælder det så! Hvert hold skal nu ”barbere” ballonen med et skarpt barberblad. Naturligvis uden at ballonen springer. Det første hold det lykkes for, har vundet!