Julefrokost Underholdning- og selskabslege

Når julen banker på døren, følger der også en masse andre ting med. Her bliver vi budt indenfor i en verden af gamle traditioner, glædelige gensyn og hyggelige sammenkomster. Det er en tid, hvor hygge er i fokus, og hvor de fleste formentlig også giver den gas med en ekstra snaps eller julebryg.

Julen bringer også festlige tider med sig – nemlig de famøse julefrokoster. Det kan være med arbejdet, med veninderne, med familien eller måske sportsklubben. Mange har allerede et væld af traditioner og en fast rutine til julefrokosten. Men mangler I alligevel inspiration til at gøre festen lidt sjovere, eller vil I være med til at starte helt nye traditioner? Så har vi her samlet 5 sjove indslag julefrokost underholdning ideer, som I kan bruge til at sætte gang i en mindeværdig julefrokost. Leder du efter andet underholdning som I kan bruge til julefrokosten? Vi har lavet en julequiz – Klik her!

1. Få gode grin med gæt og grimasser

Denne leg er en klassiker, når det kommer til sjove selskabslege. Her er der garanti for en masse grin og god stemning. Og god stemning er vigtigt, når man skal finde på julefrokost underholdning.

Da det er en julefrokost, er det oplagt at finde på jule-relevante ord, der skal gættes. Lav en masse sedler med ord, der omhandler julen. Det kan være karakterer fra julekalendere, traditionelle juleretter, ting der hører julen til og meget mere. Alle sedler lægges herefter ned i en beholder.

Del dine deltagere op i hold. Hvert hold vælger nu en person, der skal få de andre til at gætte ordet på sedlen. Personen må hverken snakke, nynne, benytte sig af genstande eller på anden måde få hjælp. Ved at bruge sin krop og ansigtsmimik skal han eller hun nu få de andre til at gætte ordet på sedlen. Det har man ét minut til.

Gættes ordet ikke på et minut, kan det næste hold i rækken score sig et point ved at gætte svaret. Man får point per gættet ord, og vinderen er det hold, der har flest point, når spillet slutter.

Drukspil apps

2. Pakkeleg på mange forskellige måder

Medmindre du ikke fejrer jul eller helt har undgået julefrokoster hele dit liv, kender du sikkert denne leg. Pakkeleg er derfor oplagt at bruge til julefrokost underholdning. Pakkeleg er din mulighed for at give den perfekte hadegave til en tilfældig person, tage hævn på din onkel fra sidste års pakkeleg eller teame op med dine søskende eller kollegaer for at vinde en samlet pulje af så mange pakker som muligt.

Hver spiller medbringer en eller flere pakker og smider den/dem i en pulje på bordet. Den yngste starter med at slå, hvorefter terningen går på omgang rundt om bordet. For hver 6’er der bliver slået, må man tage en pakke fra puljen. Dette fortsætter til alle pakker er fordelt. Spilstyreren sætter nu tidsramme for spillet efter eget valg.

Spillet går nu for alvor i gang. I skiftes til at slå med terningen, og for hver sekser I slår, må man stjæle en pakke fra en af de andre personer. Når uret ringer, har man vundet de pakker, man sidder med – og det kan vise sig at være en givende julefrokost.

Reglerne for pakkeleg kan være vidt forskellige
Kan du slet ikke nikke genkendende til de regler, der er beskrevet ovenfor? Så er du ikke alene. Der findes nemlig et hav af forskellige måder at spille pakkeleg på. Nogle spiller med at både ettere og seksere giver en pakke, nogle har bestemte regler for bestemte tal på terningen og nogen spiller slet ikke med terninger.
Det er dog helt okay, da det kan være med til at gøre pakkespillet endnu mere underholdende, og dermed perfekt til en god julefrokost.

3. Tip en 13’er på en ny måde

Du kender sikkert princippet i tip en 13’er, men den version vi vil introducere her, er en smule anderledes.

I denne tip en 13’erne skal I ikke bruge klassiske quiz-spørgsmål. Her skal I bruge spørgsmål som ’Hvem kan sluge hurtigst?’ og tilføje tre valgmuligheder. Disse valgmuligheder skal være navne på tre personer, som er til stede til festen. Når du har udleveret dit papir med de 13 spørgsmål lignende det ovenover, går legen i gang.

Ved spørgsmålet ’hvem kan sluge hurtigst?’ skal de tre personer, der udgør valgmulighederne dyste om at sluge et sliksnørebånd hurtigst uden at bruge hænderne. Denne tip en 13’er er altså ikke blot en quiz, men en aktiv selvskabsleg.

Andre spørgsmål kunne være ’Hvem kan ramme i hul?’. Her skal de tre deltagere binde en snor rundt om livet med en blyant eller kuglepen monteret for enden. Det gælder så om uden at bruge hænderne at ramme kuglepennen ned i en flaske.

Drukspil Apps

Vinderen af legen er den, der har gættet flest vindere rigtige på tip en 13’ern-papiret. Er man mange, kan man væge at tipse en 13’erne på 3 forskellige hold, fremfor 3 forskellige personer. På den måde kan holdet selv vælge, hvilken spiller de tror, er bedst til den pågældende konkurrence.

4. Ryg mod ryg i en sjov spørgsmålsleg

Ryg mod ryg er en leg, man kan forme helt, som man ønsker det. Her vil vi forklare, hvorfor den egner sig rigtig godt til en julefrokost.

I ryg mod ryg er der ingen rigtig vinder, men det betyder ikke, at det er kedeligt. I placerer to stole med ryggen mod hinanden. De første to spillere tager nu plads og sidder ligeledes med ryggen mod hinanden. I finder nu to gange to ens genstande. Det kan for eksempel være to par sko.

Nu er quizzen klar til at gå i gang. Den ene sko repræsenterer den ene deltager, den anden sko den anden deltager. Når I har fået det på plads, er det de resterende deltageres tur til at være aktive i legen. De stiller nu spørgsmål til de to spillere om dem selv. Det er for eksempel: ”Hvem er klogest?”. Spillerene rækker nu den sko i vejret, som repræsenterer den af de to, de mener er klogest. Er de resterende deltager uenige i spillerenes svar, kan man finde på en konsekvens. Ellers er det et spil, der lader dine gæster lære hinanden bedre at kende og sætter gang i nogle gode grin eller samtaleemner til senere.

5. Forevig dine minder med en MySelfie

Med alle de gode forslag til lege, der kan gøre din julefrokost mindeværdig og sjov, vil det være en skam ikke at få foreviget de gode tider. Til trods for at vi alle har smarte telefoner med rigtig gode kameralinser, glemmer vi ofte at tage billeder i løbet af aftenen. Derfor skal du booke en MySelfie til din næste julefrokost.

Med en MySelfie kan du sætte ekstra skub i de gode minder og samtidig give dine gæster god underholdning. En MySelfie fungerer som en Photo Booth, hvor dine gæster selv kan tage sjove og mindeværdige billeder fra en sjov julefrokost.

Når du booker en MySelfie, får du naturligvis en masse sjove rekvisitter med, som kan være med til at pifte stemningen endnu mere op. Du får altså muligheden for at skabe gode minder samtidig med, at du er sikker på, at du får foreviget julefrokosten til skrapbogen eller til at drille dine kolleger eller venner med i fremtiden.